1163 sayılı kanun

1163 sayılı kanuna aykırılık nedir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunun EK 2. maddesine göre; … FIKRA: Aşağıdaki hükümlere aykırı hareket eden kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve memurları üç aydan iki yıla kadar hapis ve elli günden beşyüz güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar.

1163 sayili Kooperatifler kanunu nedir?

Cevap: 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununun 19. maddesine göre, kooperatife giren her şahıstan en az bir ortaklık payı alınması gerekir. Dolayısıyla da bir pay ve bu paya bağlı haklar için kooperatife yalnızca bir ortak alınabilir.

Kooperatiften çıkma hakkı en fazla kaç yıl için sınırlandırılabilir?

II – Ortaklıktan çıkmanın sınırlandırılması: Madde 11 – Kooperatiften çıkma hakkının kullanılması, anasözleşme ile en çok 5 yıl için sınırlandırılabilir.

Kooperatif iflas ederse ne olur?

Buna göre, iflas halinde, iflas idaresince bir sıra cetveli düzenlenerek ortaklardan kendi paylarına düşen borçlarını ödemeleri istenir. Tahsil edilemeyen paralar, gerektiğinde ödeme yapan ortaklardan fazlaca alınması suretiyle kapatılabilir. Bu durumda, ortakların birbirlerine başvurma hakları bulunmaktadır.

Yapı kooperatiflerinde vekalet kimlere verilir?

Ortaklarımız kooperatifimizin ana sözleşmesinin 24. maddesi hükümlerine göre Genel kurula bizzat katılabilecekleri gibi yazılı olarak temsil yetkisi verdiği eşi yada birinci derece akrabası (ortağın eşi, reşit olan çocuğu, ana ve babası, eşinin ana ve babası ) veya kooperatifimizin diğer bir ortağı tarafından temsil …

Kooperatif üyeliği nasıl sona erer?

Yine, Kooperatifler Kanunu'nun 8. maddesi gerçek kişilerin kooperatife üyeliğini düzenlemektedir. … Kooperatif üyeliğinin sona ermesi ise; 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'na göre ortaklar çıkma (istifa), çıkarılma (ihraç), ortaklığın devri işlemleri ile mümkün olabilmektedir.

Kooperatiflerde seçim kaç yılda bir yapılır?

MADDE 4 – (1) Genel kurul olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanır. Olağan toplantının her hesap devresi sonundan itibaren 6 ay içinde ve en az yılda bir defa yapılması zorunludur.