7 12 yaş din eğitimi etkinlikleri

Çocuklarımıza dini nasıl öğretiriz?

ÇOCUKLARDA DİN EĞİTİMİNE ALLAH İNANCIYLA BAŞLAMALI Bütün inanç esasları, Allah inancıyla irtibatlı olarak verilmelidir. Küçük yaşlarda çocuğun din eğitimine Allah inancıyla başlamak gerekir. Sonra anlatılacak bütün dînî bilgiler, Allah inancı merkeze alınarak verilmelidir.

Din eğitimi ne zaman verilmeli?

Çocuk 7-11 yaş arası soyut düşünmeye ve bunları işlemlemeye başlasa da bu süreç 11-12 yaş yaşından itibaren anlamlandırılabilir. Ancak sağlıklı bir din eğitimi veya dini kavramlarının öğretim süreci de bu döneme denk düşmelidir. Eğitim sistemimizde ikinci kademe eğitim dönemine denk düşen süreçte yer alması doğrudur.

Din eğitimi ne zaman başlar?

Beş yaş, çocukluk döneminin düğüm noktasıdır. Bu yaşı, “altın yaş” olarak vasıflandırabiliriz. Bu çağ, çocuğun birtakım ibadetlere, dînî tavır ve davranışlara âşinalık kazandırabilmesi için en önemli zaman dilimidir.

Dinsel etkinlikler nedir?

Dinsel (Dini) Etkinlikler; Bireylerin inanışlarına göre, bireysel ya da toplu olarak gerçekleştirdikleri dini ritüeller ve etkinliklerdir. Ramazan ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlar ve sema gösterileri gibi dini törenler dinsel etkinliklere örnek olarak verilebilir.

Biz dinimizi hangi iki kaynaktan öğreniriz?

Dinin değişmez iki kaynağı: Kur'ân ve sünnet.

Çocuğa güzel ahlak nasıl verilir?

Ahlaklı Çocuk Yetiştirmek İçin 7 Öneri

  1. Çocuklarınızla İlgi Alakalı, Sevgi Dolu Bir İlişki Geliştirmek İçin Çalışın.
  2. Çocuğunuza İyilik ve Yardımseverliği Uygulaması İçin Fırsatlar Sağlayın.
  3. Çocuğunuzun İlgi Çemberini Genişletin.

Okullarda din öğretilmeli mi?

1982 yılında hazırlanan yeni Anayasanın 24. maddesinin ilgili paragrafı aynen şöyledir: “Din ve ahlak eğitimi ve öğretimi devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve orta öğretim kurumlarında okulların zorunlu dersleri arasında yer alır.