Alerjik astım nasıl tedavi edilir

Alerjik astım tamamen geçer mi?

Astım alerjik bir hastalıktır ve öldürücü değildir. Geçmeyen ve sabah görülen öksürüğün en sık nedeni astımdır. Hastalık tamamen iyileşmez ama tam kontrol altına alınabilir.

Alerjik astımda ne yapılmalı?

Tedaviyi ertelememek önemli. Alerjik astım kronik bir hastalıktır ve astımın tedavisinde en önemli konu hastanın rahatsız olduğu ortamlardan uzak durmasıdır. Kişiyi en çok ne rahatsız ediyorsa; polen, koku, duman, toz vs. bu alerjenlerden iyi korunması gerekmektedir. Böylelikle alerji uykuya geçebilmektedir.

Alerjik astım kalıcı bir hastalık mıdır?

Uygun tedavi ile kontrol altında bulunan hastalarda ölüm beklenmez. Çocuklarda astım ölümleri erişkinden de nadirdir. Tedavi olmayan ağır hastalarda ani nefes darlığı ile hava yollarının tam olarak tıkanması beklenmedik anlarda ani ölümle neticelenebilir.

Alerjik astım kendiliğinden geçer mi?

Bu ataklar genellikle değişen derecelerde havayolu obstrüksiyonu (tıkanma veya kapanma) ile birlikte olup, sıklıkla tedaviyle veya kendiliğinden düzelmektedir. Alerjik astım uygun bir tedavi ile kontrol altına alınabilir bir hastalıktır.

Astım yenilebilir mi?

Astım tamamen yok edilebilir mi? Astımı tamamen yok etmek mümkün olmayabilir ancak astımda tam kontrol mümkün olabilir. Özellikle düzenli takip, disiplinli ilaç kullanımı ve doktor tavsiyelerinin yerine getirilmesi ile astımın tam kontrolü mümkündür.

Alerjik astım ne zaman geçer?

Alerjik Astım Büyüdükçe Geçmez! Sadece alerji saptanmayan çocuklar sıklıkla 6 yaş civarı astımı yenerler. Alerjik olup astım belirtileri 6 yaşından sonra da devam eden çocukların yaklaşık % 50'sinde 18 yaşında hastalık bulgularının kaybolduğu gözlenir.

Alerjik Astım tedavi edilmezse ne olur?

Alerjik astım tedavi edilmezse sık öksürük, nefes darlığı şikayetlerinde artış olur. Balgam çıkarılamaz. Bunun sonucunda zatürre gelişebilir. Sık tekrarlayan zatürre atakları sonucunda akciğerlerde kalıcı hasara yol açabilir.