Ağız içi beze

Ağız kanseri olduğumu nasıl anlarım?

Ağız kanseri; kırmızı ya da beyaz lekelerle çoğunlukla ağrı yapmamasına karşın iyileşmeyen yaralarla baş gösterir. Erken teşhis için ağzınızı sık sık muayene ettirmeniz gerekir. Eğer ağrısı olmayan ve 3 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarınız varsa acilen bir diş hekimine başvurmanız yararınıza olur.

Ağız içi lipom nedir?

Özet Lipomlar sık görülen yumuşak doku tümörlerinden olmakla birlikte oral ve maksillofasiyal bölgede nadir olarak gözlenirler. Genellikle yavaş büyüyen, ağrısız, asemptomatik sarımsı submukozal lezyonlardır.

Ağız içinde çıkan et parçası nedir?

Yanak içinde çıkan 'et parçası' ağız içindeki küçük tükürük bezlerinden kaynaklanan kistler veya çiğneme esnasında dişler arasında sıkışan yanak mukozası olabilir. Bu konuda bilgi almak ve muayene olmak için bir KBB uzmanına başvurmanızı öneririm.

Ağız içi tümör nedir?

Ağız ve çenede oluşan tümörler, diş kökenli ya da diş kökenli olmaksızın oluşmaktadır. Bu bölgede oluşan kötü huylu olan tümörler, bütün kanserli vücutta olabileceği gibi, hayatı tehdit eder ve ölümle sonuçlanabilecek durumlara yol açabilmektedir.

Ağız kanseri kimlerde görülür?

Nadir görülmesine karşın oldukça tehlikeli olan ağız kanseri özellikle 40 yaş üstü yani orta yaş olarak tabir edebileceğimiz erkeklerde görülür. Kadınlarda da görülse de ağız kanserinde erkek hastaların oranı neredeyse kadınların iki katıdır.

Ağız içi kanseri nasıl teşhis edilir?

Tanı Yöntemleri Muayene sırasında doktor; ağız içi, dil, yanaklar, diş eti veya ağız tabanı ve dudaklarda şüpheli bir yara ya da şişlik görürse biyopsi yapmak ister. Lokal veya genel anestezi altında alınacak olan doku parçası mikroskop altında incelenir ve kanser hücresi olup olmadığına bakılır.

Lipom nedir zararları?

Tıp dilinde lipom olarak adlandırılan yağ bezesi; cilt ile altta yatan kas tabakası arasında yer alan ve yavaş büyüyen yağlı kitleleri ifade eder. Elle temas edildiğinde hamur hissi veren, herhangi bir hassasiyet ve ağrıya neden olmayan yağ bezeleri, çoğunlukla zararsızdır ve tıbbi müdahaleyle yok edilebilir.