Ebegümeci otu nedir

Ebegümeci otu neye faydalıdır?

Ebegümecinin içinde bolca C vitamini bulunduğundan güçlü antioksidan özelliklere sahip bir bitki. Bu özelliği sayesinde soğuk algınlığı, bronşit, grip ve nezle gibi birçok rahatsızlığa çözüm oluyor. Özellikle göğsü yumuşatıcı bir etki oluşturduğu, balgam ve öksürüğü hızla yok ettiği biliniyor.

Taze ebegümeci nasıl tüketilmeli?

Ekşimsi tadı olan ebegümecinin salatası, turşusu ve çayı yapılır. Taze saplarıyla salatası yapılırken kurutularak da çayı tüketilir. Ancak anne olmak isteyenlerin veya halihazırda hamile olanların başta ebegümeci çayından olmak üzere salatası, turşusu ve yemeğinden de tüketmemesi gerekiyor.

Ebegümeci Otu Nasıl Kullanılır?

Mutfaklarda ve sağlık alanında kullanımı yaygındır. Ebegümecinin yapraklarını tıpkı ıspanak gibi kavurabilirsiniz. Daha sonra hamur işlerine katabilir, et yemeklerinde ya da çorbalara katarak lezzetli yemekler elde edebilirsiniz. Birde yaprak ve çiçekleriyle zeytinyağlı yemekler hazırlayabilirsiniz.

Gümeci nedir?

Diğer İsimleri : Ebe gümeci, Ebegömeci, Kazankarası, Malva sylvestris. Botanik Bilgi : Ebegümecigiller familyasında yer alan aynı cinsten 1500 kadar tür bitkinin genel adı ebegümecidir. İki ya da çok yıllık otsu bitkilerdir. … Bitki döktüğü tohumlarıyla çoğalır.

Ebegümeci zararları nelerdir?

Ebegümecinin doğrudan zararlı bir etkisi olmadığı bilinmektedir. Ancak diğer bitkisel veya kimyasal ilaçlarla birlikte kullanımı konusunda da yeterli araştırma bulunmamaktadır. Eğer düzenli olarak bir ilaç kullanıyor ya da bir bitkisel kür uyguluyorsanız, ebegümeci kullanmadan önce bir uzmana danışmanızda fayda vardır.

Taze ebegümeci çayı nasıl yapılır?

Ebegümeci çayı tarifi ve yararları!…

  1. Ocakta kaynaması için bir tencere su hazırlayın. …
  2. 2 tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümeci çiçeğini (bu miktar 10 ml'ye eşittir) ve kaynar suya ekleyin. …
  3. Su kaynatıldıktan sonra, suyu yavaşça ve düzenli olarak bir demlik içine dökün. …
  4. Çayın beş dakika boyunca demlenmesini sağlayın.

Ebegümeci otu nasıl demlenir?

  1. Ocakta kaynaması için bir tencere su hazırlayın. …
  2. 2 tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümeci çiçeğini (bu miktar 10 ml'ye eşittir) ve kaynar suya ekleyin. …
  3. Su kaynatıldıktan sonra, suyu yavaşça ve düzenli olarak bir demlik içine dökün. …
  4. Çayın beş dakika boyunca demlenmesini sağlayın.