Emziren annenin göğsünün sertleşmesi

Eğer göğüslerinizden birinde süt kanalınız tıkanırsa göğsünüzü sıcak ve ağrılı hissedebilir ve üzerinde kızarıklıklar görebilirsiniz. Aynı zamanda süt kanalının tıkandığı bölgede bir sertlik de oluşabilir. Bu süreçte kendinizi grip olmuş gibi hasta ve ateşli hissedebilirsiniz.

Emzirmede memedeki sertlik nasıl geçer?

Sıcak kompres uygulayın Bunun için sıcak su torbasını çok sıcak olmayan su ile doldurun ve emzirmeden en az 10 dakika önce göğüslerinize bu sıcak su torbasını tutun. Evde sıcak su torbası yoksa atleti sıcak suyla ıslatıp sıkın ve göğüslerinize uygulayın. Sıcak duş almak da ağrıyı gidermeye yardımcı olacaktır.

Süt birikmesi memeye ne iyi gelir?

Göğüste süt birikmesi olduğu zamanlarda muhakkak bebeğinizi sık aralıklarla emzirmeniz gerekmektedir. Eğer ki, bebeğiniz memenizi almakta zorluk çekiyorsa bu durumda muhakkak meme pompaları ile göğüs sağılarak boşaltılmalıdır. Ağrınız çok fazla olursa ağrı kesicilerle takviye edilmelidir.

Süt kanallarını açmak için ne yapmalı?

Tıkalı süt kanallarının açılması için etkili yöntemlerden biri de masaj uygulamasıdır. Bebeğiniz emerken siz de tıkanıklığın olduğu bölgeye hafifçe basınç uygulayarak kanalın emme kuvveti ile açılmasına destek olabilir, dairesel hareketlerle meme ucunu rahatlatmaya çalışabilirsiniz.

Emzirirken Sisen memeye ne yapmali?

Göğse ara ara soğuk kompresler yapmak ya da ılık duş almak hissedilen ağrıyı büyük ölçüde azaltır. Emzirme döneminde bol sıvı tüketmek, sütün göğüs kanalından daha hızlı ilerlemesini sağlayarak göğüs ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.

Anne memesi neden sertleşir?

Mastit (mastitis), memenin şişmesi ve kızarmasıdır; genellikle iltihaplı olur ve tedavi edilmeyen tıkanmış bir süt kanalının sonucudur. Eğer böyle tıkalı bir kanalın üstüne sıcak kompres uygulanmışsa, sık sık emzirilmişse ve daha sonra da dinlenilmişse, mastite dönüşmeme olasılığı çok yüksektir.

Göğsümde süt düğümlendi ne yapmalıyım?

Bebeğinizi beslerken elinizi tıkalı süt kanalının etrafına koyun ve sabit basınç uygulayın. Emzirirken göğüs ucunuza dairesel hareketlerde masaj yapmak da size yardımcı olacaktır. Bebeğinizin göğsünüzdeki konumunu değiştirin, böylece çenesi etkilenen sertlik bölgesine yönelir.

Emzirmeyi bıraktım göğsüm şişti ne yapmalıyım?

Bu nedenle sütler göğsünde birikir ve boşalmadığı için şişlik, ağrı ve hassasiyete neden olabilir. Bu durumu önlemek ya da hafifletmek için yapabileceğin bazı şeyler var. Bunlar arasında emzirmeyi aniden kesmemek, belirli aralıklarla göğüsteki sütü sağarak boşaltmak, memelere soğuk kompres yapmak gibi yöntemler var.