Ev yapımı yufka

Boreklık yufka nasıl yapılır?

Böreklik Yufka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç, tüm malzemeleri karıştıralım.
  2. Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğuralım.
  3. Beze yapıp, 1 saat dinlendirelim.
  4. Oklava ile bezeleri un yardımı ile açıp, orta ateşte hafif pişirelim.

Gün yufkası nasıl yapılır?

Gün Yufkası (Bulgaristan'dan Mükemmel Yöresel Lezzetler) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları kırıp çırpıyoruz. …
  2. Unun orta kısmını havuz gibi açıyoruz. …
  3. Süt ve yumurtayı bitirene kadar ilave ediyoruz.
  4. Hamuru iyice yoğurduktan sonra bezelere ayırıyoruz (Sofram büyük olduğundan büyükçe bezeler yaptım 36 adet oldu)

Kuru yufka hamuru nasıl olur?

Evde Kuru Yufka Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un su ve tuzla poğaça hamurundan bir tık daha sert olacak şekilde hamur yoğurulur.
  2. Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. ( Benim tavam büyük olduğu için biraz büyük aldım. …
  3. Bezeler un yardımıyla oklavayla açılır. Hazır yufka kalınlığında açsanız yeterli.
  4. Tavada pişirilir.

May 26, 2018

Mayali yufka nasil yapilir?

Unu eleyip hamur kabımıza alıyoruz, her tarafına tuzu yayıyoruz ve ortasına maya ve 1 bardak suyu ekleyip karıştırıyoruz hamurun su ihtiyacına göre yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ve üzerini örtüp 1 saat bekletin ve mayalanınca yuvarlak şekilde açıp tavada pişirin ilk sıcaklığı gidip …

25 kg undan kaç tane yufka çıkar?

Kadınlar yaklaşık 4-5 saatlik bir çalışma sonrasında 25 kiloluk unu yufka ekmeğe dönüştürüyorlar. Yufka ekmek yapan ev hanımlarından Ümmü Sarı, 25 kiloluk undan yaklaşık 200 yufka ekmek çıkardıklarını ifade ederek, "5 kişilik bir aileyiz. 200 ekmek bizim yaklaşık 2 aylık ekmek ihtiyacımızı karşılıyor.

Buzluk yufkası nasıl yapılır?

Yani önce 1 adet yufkayı arkalı önlü pişirin, sonra üzerine 1 tane daha koyup çevirip, onu da pişirin. Böylece 6 tane yufkayı üst üste pişirmiş oluyoruz. İkiye katlayıp, tekrar katlayın ve üçgen şekil verip, biraz soğutun. Buzdolabı poşetine koyup, ağzını iyice bağlayın ve dondurucuya kaldırın.

Yufka hamuruna ne konur?

Böreklik Yufka Tarifi İçin malzemeler

  1. Yaklaşık 1 kg un.
  2. 1 su bardağı ılık süt.
  3. 1 adet yumurta.
  4. 2 buçuk su bardağı ılık su.
  5. 1 yemek kaşığı tuz.
  6. 1/2 çay bardağı sıvı yağ

May 10, 2021