Fırınsız çiz kek

Cheesecake nasıl yapılır malzemeleri?

MALZEMELER

  1. Labne peyniri (1 paket) (200 gram)
  2. Yoğurt (1 su bardağı)
  3. Yumurta (2 adet)
  4. Un (2 yemek kaşığı)
  5. Limon kabuğu rendesi (1 adet)
  6. Vanilya (1 çay kaşığı)
  7. Toz şeker (1 su bardağı)

Cheesecake kreması nasıl yapılır?

Cheesecake kreması için; 3 yumurta, 600 gram labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kaba alın. Mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremalı karışımı dökün.

Portakalli çiz kek nasil yapilir?

Portakallı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. …
  2. Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. …
  3. 165 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin. …
  4. Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin.

Cheesecake tarifi hangi bisküviden?

Taban için;

  1. 1 paket burçak bisküvi.
  2. Yarım paket sade petibör.
  3. 3 çorba kaşığı tereyağ margarin karışık.
  4. 2-3 kaşık süt.

Jun 30, 2015

Cheesecake çatlamaması için ne yapmalı?

Cheesecake'i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.

Cheesecake fırının hangi ayarında pişirilir?

Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin. (pişme saatini net veremiyorum çünkü her fırının pişirme işlemi farklı) Kek pişerken fırının kapağını açmayın. Cheesecakenizin kenarları sabit ortası hafifçe sallanıyor ise pişmiş demektir.

Cheesecake için hangi nişasta kullanılır?

Cheseecake için mısır nişastası veya un ekleyebilirsiniz. Çatlamaya karşı koyacak olan nişasta veya un kekin dilimler halinde kesilmesi sırasında dağılmayı önlemektedir. Un veya nişastayı krem peynirine eklerken mutlaka çok fazla çırparak lezzetlerin bütünleşmesini sağlamalısınız.