Laboratuvar teknolojisi nedir

Laboratuvar Teknolojisi Programı mezunları ilgili laboratuvarlarda tekniker olarak özellikle bitki, toprak, su, yem, gıda gibi numunelerin kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapmaktadır. Ayrıca analiz sonuçlarını kaydetme, rapor etme ve yorumlama da işinin önemli bir parçasıdır.

Laboratuvar Teknolojisi nerede çalışır?

Tarım, Orman ve Gıda Bakanlığının ilgili birimlerinde (Tarım Laboratuvarları, Bitki Laboratuvarları, Gıda Laboratuvarları, Kimya Laboratuvarları), Gıda Kalite Kontrol Müdürlüklerinde, Toprak Mahsulleri Ofisinin ilgili birimlerinde, Gümrük Müsteşarlığına bağlı laboratuvarlarda, Çevre ve Orman Müdürlüklerinde ve …

Laboratuvar Teknolojisi maaşı ne kadar?

2022 Laboratuvar Teknikeri Maaşları Laboratuvar Teknikeri maaşı ortalama aylık 7626,5 _TL'dir. En düşük Laboratuvar Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11000 _TL'dir.

Laboratuvar Teknolojisi mezununa ne denir?

Laboratuvar Teknolojisi programı, Üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Laboratuvar alanı ile ilgili çok sayıda teknik eğitimin anlatıldığı programdan başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere “Laboratuvar Teknikeri” unvanı veriliyor.

Laboratuvar Teknolojisi özelde çalışabilir mi?

Laboratuvar Teknolojisi Programından mezun olanlar Mezunlar ayrıca özel sektörde de ilgili laboratuvarlarda çalışabilmektedirler.

Laboratuvar Teknolojisi iş imkanı var mı?

Mezunlar ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı'nda ve Bakanlığın laboratuvar kısımlarında, Devlet Su İşleri, Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Tarım İl Kontrol Laboratuvarları, Gıda Kontrol Laboratuvarları, Atık Su Arıtma Tesisleri, Zirai Mücadele Enstitüleri, toprak-su-bitki, gübre analizleri yapan laboratuvarlar, her türlü …

Laboratuvar Teknolojisi nerelerde staj yapar?

Stajlar staj komisyonlarınca uygun görülen ve kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik, toksikolojik analizlerden en az birinin yapıldığı özel ve kamu sektöründeki laboratuvarlarda yapılabilir.

2 yıllık tıbbi laboratuvar bölümü ne iş yapar?

Mezunlar çeşitli sağlık kuruluşlarında, özel klinikler ve tahlil laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzısıhha enstitülerinde ve gıda sanayi işletmelerinde, tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.