Memur çiftçilik yapabilir mi

Devlet memuru tarımla uğraşabilir mi?

Dolayısıyla yukarıdaki hükümlerden de anlaşılacağı üzere devlet memuruna yasaklanan işler 657 sayılı Kanunda net olarak belirtilmiştir. Görüldüğü üzere devlet memuruna yasaklanan işler arasında zirai faaliyet kazançları sayılmamıştır.

Devlet memuru Çiftçi olabilir mi?

Memur Çiftçilik Yapabilir Mi? Bilindiği üzere devlet memurlarının 657 sayılı Kanun'un 28'inci maddesi gereği ticari faaliyette bulunmaları yasaktır. Ancak çiftçilik yapılmasında herhangi bir yasal sınırlama söz konusu değildir.

Memur tarım ve hayvancılık yapabilir mi?

Devlet memurları kendilerine ait olan arazilerde tarım yapabilir, arıcılık ve hayvancılık ile uğraşabilirler. Ayrıca devlet memurları gerekli ziraat odalarına kayıt olabilme hakkına da sahiplerdir.

Devlet memurları hayvancılık yapabilir mi?

Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28'inci maddesine istinaden; Devlet memurlarının gelir getirici damızlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliği faaliyetinde bulunamazlar.

Devlet memuru Kosgebe başvurabilir mi?

Kısacası, herkes gibi devlet memurları da KOSGEB desteklerinden faydalanabilmektedir. … Memurluk ile ilişiğin kesilmesinin ardından KOSGEB destekleri için rahatlık ile başvuru yapılabilmektedir.

Devlet memuru ek is yaparsa cezası nedir?

Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.

Memur seracılık yapabilir mi?

Soru: Memurlar kendi arazisinde çifçilik yapabilmektedir, fakat memur bir bahçe \ tarla kiralayıp (meyve bahçesi) çifçilik yapabilir mi? … Dolayısıyla memurlar bakımından genel olarak 28. maddede sayılanlar dışında yasaklanan kazanç getirici faaliyet bulunmamaktadır.