Pasaport harçları gerekli evraklar

10 yıllık pasaport harcı ne kadar?

Yılbaşından itibaren pasaport defteri 180 liradan 225 liraya çıkacak. 6 aya kadar olan pasaport harcı 227 TL'den 309 TL'ye, 1 yıllık pasaport harcı 450,8 TL'ye, 2 yıllık pasaport harcı 738 TL'ye, 3 yıllık pasaport harcı 1048,7 TL'ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 1008 TL'den 1478 TL'ye yükselecek.

10 yıllık pasaport ücreti 2021 nereye yatırılır?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

Pasaport yenilerken eski pasaport gerekli mi?

Pasaport yenilemek için, pasaport başvuru evraklarını hazırlamanız gerekiyor. TC kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı aslı, 2 biyometrik fotoğraf, eski pasaport (varsa), defter ve harç bedelinin yatırıldığına dair dekont istenen evraklar arasında.

Pasaport kaç günde elimde olur?

Belirli bir çıkma süresi vardır. Pasaport çıkarmak için yolculuktan 1 ay öncesinde başvuru yapmak önemlidir. Pasaport çıkma süresi ise 5 ila 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yurt dışında pasaport çıkarmak ise 7 ila 10 gün arası sürmektedir.

Pasaport kaç TL 2022?

2022 yılında 10 yıl geçerliliğe sahip bir pasaportun ücreti 1008 TL'den 1478 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz yıl yüzde 9,11 olarak uygulanan yeniden değerleme oranı bu yıl için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 27 Kasım 2021 tarihinde yüzde 36,20 olarak açıklanmıştı.

En kısa sürede pasaport nasıl alınır?

Acil başvuru formu doldurmalısınız Öncelikle http://www.epasaport.gov.tr/ adresinden pasaport başvurusunda bulunup randevu alacaksınız. Randevu almanız yeterli değil, pasaportu alacağınız Emniyet Müdürlüğü'ne gidip acil başvuru formu da doldurmanız gerekiyor.

Pasaport harç ve defter bedeli nereye ödenir?

Pasaport defter bedelleri 'pasaport defter bedeli' adı altında, pasaport harç bedeli ise 'e-pasaport harç bedeli' adı altında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı il ve ilçelerdeki defterdarlık-mal müdürlüğü vezneleri ya da vergi daireleri ile banka şubeleri ve PTT şubelerine yatırılıyor.