Uyku eğitimine nasıl başlanmalı

Öncelikle uyku eğitimine kesinlikle bebeğe uyku öncesi rutinleri oluşturarak başlanmalıdır. Örneğin bebeğe uyku öncesinde ılık bir duş aldırmak, masaj yapmak, beyaz gürültü sesleri açmak bu rutinlerden olabilir.Sep 7, 2020

Uyku eğitimine nasıl başlanır?

Bebeklere Uyku Eğitimi Vermenin İncelikleri Ilık banyo ya da bebeğinize kitap okumanız, masal anlatmanız gibi bir rutinin bebek tarafından da biliniyor ve kabulleniliyor olması gerekir. Bu süreç bebeğinize uykuyu çağrıştıracak ve bir süre sonrasında daha kolay uykuya dalabilecek.

Tracy Hogg yöntemi nasıl uygulanır?

Tracy Hogg yöntemi Bebeğinizi uyku saatinde yatağına yatırın. Bebek ağlamaya başladığında onu kucağınıza alın, sustuğu anda yatağına geri koyun. Bu sırada bebeği sallamayın ya da onunla konuşmayın. Bu yöntemi bebek uyuyana kadar tekrarlayın.

Uyku rutini nasıl oluşturulur?

Uyku rutini oluşturmak için banyo, masaj, emzirme, gaz çıkarma, ninni ya da şarkı söyleme gibi aktiviteler her gün aynı saat ve düzende yapılabilir. Böylece bebeğin uyuması daha kolay olur.

Bebekler uyku eğitimine ne zaman alışır?

Birçok bebek artık 4 aylık olduğunda, uykuları düzene girmeye başlar; bu dönemde bebekler, gündüzleri daha uzun uyuyup, gece uykularını da sağlamlaştırır. Dolayısıyla uyku eğitimine başlama yaşı olarak, erken doğum söz konusu değilse, 5. Aydan itibaren diyebiliriz.

Uyku eğitiminin zararı var mı?

Uyku eğitimleri bebekte stres yaratır. Bu da kortizol salınımına yol açar. Şu anda bilimsel olarak zararsız olan kortizol seviyesini bilmiyoruz, yani her türlü stres zararlıdır ve beyin gelişimini olumsuz etkiler: Ne olur derseniz de, beyindeki nöronları öldürür (3).

Uyku eğitiminde neler yapılır?

En basit haliyle uyku eğitimi, kucakta, emerken, sallanırken, gezdirilirken ve benzeri şekilde uyumaya alışmış bebeklerin, bu alışkanlıklarından vazgeçirilerek, uyku rutinlerini düzene sokma pratiğidir. Bebeklere yanlış uyku alışkanlıklarını bıraktırarak, sağlıklı uyku alışkanlıkları edindirmek olarak da düşünülebilir.

Şşş pat yatır kaldır yöntemi nedir?

Uyumadığı ve ağladığı durumda yanına gidilip, karyoladan alınır, sırtına hafifçe patpat yapılıp, bir yandan da şşş sesi çıkarılarak sakinleştirilir. Sustuğu anda beklemeden karyolasına geri konulur. Bebek tekrar ağlarsa, yeniden karyoladan alınıp sakinleştirilir ve ağlaması durunca tekrar karyolaya konulur.