Vitir namazı cemaatle mi kılınır

Sadece yatsı namazını cemaatle kılıp teravihi kılmayan kimsenin, vitir namazını da tek başına kılması gerekir. Vitir namazı, yalnız Ramazan'da cemaatla kılınır. … Ramazan ayının dışında, vitir namazını cemaatla kılmak mekruhtur.03-Mar-2020

Vitir namazı cemaatle ne zaman kılınır?

Vacib olan bu namaz yatsı namazı kılındıktan sonra sabah namazının vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Vitir namazını yatsı namazı ile tan yerinin ağarması arasında kılın” buyurmuştur.

Nafile namazlar cemaatle kılınabilir mi?

Sünnet namazlardan teravih namazı cemaatle kılınabilir. … Bunların dışındaki tüm sünnet ve nafile namazları herkesin tek başına kılması uygun, cemaatle kılınması ise mekruh görülmüştür (Serahsî, el-Mebsût, II, 144).

Teravih kılmadan vitir kılınır mı?

CEVAP: Teravih namazı, yatsı namazının sünneti olduğundan vitir vacip namazını teravihten önce veya sonra kılmak caiz olmakla birlikte önce Teravih namazını sonra da vitir vacip namazını kılmak, daha faziletlidir. Kabul edilen görüş Teravih namazının yatsıdan sonra vitirden önce kılınmasıdır.

Duha namazı cemaatle kılınır mı?

Kuşluk namazı, kuşluk vaktinde iki rekat olarak kılınan bir namazdır. Cemaatle kılınmaz.

Vitir namazı tek başına kılınır mı?

Yalnız kılınır; ancak Ramazan aylarında cemaat ile kılınabilir. Hanefi mezhebinde vacip, diğer üç mezhebe göre ise sünnettir. 'Ey Kur'an ehli, vitir namazını kılın! … Ebu Hanife'nin talebeleri Ebu Yusuf, İmam Muhammed'e ve diğer üç mezhep imamlarına göre ise, vitir namazı sünnet-i müekkededir.

Yatsı namazında neden vitir kılınır?

Vitr namazı ya da diğer bir telaffuzu ile vitir, Yatsı namazının ardından kılınan ve Hz. Peygamber tarafından hayırlı olduğu müjdelenen namazdır. … Peygamber'in, “Allah tektir, teki sever” sözünde de (Müslim, “Zikir”, 5) vitr bu anlamdadır. Vitr arefe gününü ifade etmek üzere de kullanılır.

Sünnet namazı cemaatle kılınır mi?

Cevap: Hz. Peygamber, bizim sünnet dediğimiz, tek başına kıldığı namazları sabitleştirmiş değildir. … Ancak Peygamberimiz bu namazı cemaatle değil, tek başına (münferiden) kılmıştır.