Yer değiştirme yönetmeliği

Memur görevlendirmeye itiraz edebilir mi?

Geçici Görevlendirmeye İtiraz Usulsüz olarak geçici görevlendirildiğini düşünen memur bu işleme karşı itiraz edebilir. Talep içerisinde idari işlemin neden iptalinin gerektiğine dair açıklamalar yer almalı, hem hukuki hem de insani olarak iptal işleminin sebeplerine yer verilmelidir.

Memur tayinleri kaç yılda bir olur?

Yeni düzenlemeler ile üst düzey kadrolar için 8 ila 12 yıl olarak belirlenen çalışma süreleri günümüzde 5 yıl olarak sınırlandırılmıştır. Ayrıca doğu bölgesinde memur açığının kapatılabilmesi için de her memur için 3 yılda bir tayin isteme hakkı getirilmiştir.

Memur tayin nasıl olur?

Son çalıştığı kurumda zorunlu çalışma süresini doldurmuş olan memurlar şehir içi tayini için başvurabilirler. Henüz süresini tamamlamamış olan memurlar eş durumu ve sağlık durumu gibi özür durumlarından faydalanarak ve bu özür durumunu belgeleyerek şehir içi tayine başvurabilirler.

76 maddeye göre atama nedir?

Madde 76– Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 657 Sayılı Kanunun 68 nci maddesindeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.

Memur istemediği yerde zorla çalıştırılabilir mi?

Bu yasal durum karşısında; 6111 sayılı Yasa'nın Resmi Gazetede yayımlandığı 25. Şubat.2011 tarihinden sonra; bir memuru kadrosunun bağlı bulunduğu birim dışında kuruluşun başka bir biriminde kadrosu dışında çalıştırılmasının yasal dayanağı yoktur.

Memurlar en fazla kaç ay süre ile geçici görevlendirilebilirler?

Geçici görevlendirme en fazla 1 yıl olarak yapılabilir ve her defasında bir yılı geçmemek üzere uzatılabilir. Kesintili ya da kesintisiz olarak bu Yönetmelik kapsamında toplamda altı ayı geçen görevlendirmelerde personelin muvafakatinin alınması şarttır.

Yeni atanan memur tayin isteyebilir mi?

Yeni atanan memurlar bir yıl stajiyerlik dönemi sona erdikten sonra tayin isteyebilir.