Yerli malı için yemek tarifleri

Yerli malı haftasında okulda neler yapılır?

Okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Yerli Malı Haftası için ne yapmam gerekiyor?

Yerli Malı Haftası kapsamında herkes evlerinden çeşitli yiyecekler ve içecekler getirir. Yerli malları sergilenir ve çocuklara tanıtılır. Ayrıca kermesler düzenlenir. Bu şekilde çocuklar hem eğlenir hem öğrenir hem de yemek eşliğinde hoş sohbet ederler.

Neden yerli malı kullanmalıyız?

· Dış borç yükünden kurtulmak ve sermaye birikiminin sağlanması , · İstihdamın artması ile işsizliğin ve yoksulluğun azalması, · Vergi ve harçların Türkiye ekonomisine katkı sağlaması, … · Türk firmalarının yurtdışında var olabilmesi için kaynak ve bilgi birikimlerinin artması açısından zorunlu.

Yerli malı ne zaman 2021?

Yatırım yapmanın, yerli malı kullanımının ve tutumlu olmanın öneminin vurgulandığı Yerli Malı Haftası her yıl 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.

Yerli malı nelerdir?

Yerli malı, Türkiye'ye özgü, Türkiye'de yetişmiş ya da Türkiye'de üretilmiş ürünleri ifade etmek için kullanılır. YERLİ MALI HAFTASI NASIL ORTAYA ÇIKTI? I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

Yerli malı ne demek araştır?

Yerli malı ne demek araştır? Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Altın gününde ne yapılır?

Menünün Hikayesi

  • Meyveli kek tart.
  • Brokoli salatası
  • Mercimek köftesi.
  • Yaprak sarma.
  • Triliçe.
  • Elmali kurabiye.
  • Patatesli rulo börek.
  • Kadayıf sarma.