Yogurt corbasi nasil yapilir

4 kisilik yayla çorbası nasıl yapılır?

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. …
  2. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  3. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. …
  4. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.

Orjinal yayla çorbası nasıl yapılır?

Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. 1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın. 6 su bardağı soğuk suyu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.

En kolay yayla çorbası nasıl yapılır?

Kolay Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yarım çay bardağı pirinci haşlayıp süzelim.
  2. Bir kapta un, yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım.
  3. Süzgeçten geçirip tencereye alalım.
  4. Yeteri kadar ılık su ile sulandırıp pirinci ekleyelim.
  5. Tuzunu ilave edelim.
  6. Kıvam alıp koyulaşana kadar kaynatıp altını kapatalım.

Kestirmeli çorba nasıl yapılır?

Ayrı bir kasede 1 yumurta sarısı ve limonun suyu çırpılarak kestirmesi hazırlanır. İyice çırpılan yumurta sarısı ve limon suyuna kaynamakta olan çorbadan bir kepçe kadar ilave edilir. Ilınan kestirme karışımı çorbanın içine ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.

Yoğurt çorbası yayla çorbası aynı mı?

Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, Türkiye'nin her bölgesinde hazırlanan ve tüketilen en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorbadır. Yöresine göre isimi ve içine katılan malzemeleri değişen bir tattır yayla çorbası.

Yayla çorbası nasıl yapılır?

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  1. Yarım çay bardağı pirinç
  2. 2 su bardağı yoğurt.
  3. 1 yemek kaşığı tepeleme un.
  4. 6 su bardağı tavuk veya et suyu.
  5. 1 adet yumurta.
  6. 2 yemek kaşığı tereyağı
  7. Tuz, pul biber, nane (1 tatlı kaşığı)

Nov 30, 2013

Yoğurt Çorbası yayla çorbası aynı mı?

Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, Türkiye'nin her bölgesinde hazırlanan ve tüketilen en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorbadır. Yöresine göre isimi ve içine katılan malzemeleri değişen bir tattır yayla çorbası.