Yonca yaprak gübresi

Yonca ya hangi yaprak gübresi atılır?

Ekimden önce ve daha çok ekimle birlikte taban gübresi uygulaması yapılıyor. Fosfor ağırlıklı taban gübrelemesinin ardından mart sonunda mono amonyum fosfat (MAP) gübresi dekara 3-5 kg arasında uygulanıyor. Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor.

Yonca ya hangi gübre kullanılır?

Yonca gübrelemesi; toprak işlemesi esnasında dekar başına 13 veya 14 kg. fosfor verilmesi gerekmektedir. Ekim de dekara 2 veya 3 kg. azot ve 15 veya 20 kg. potasyum verilmektedir. Yoncaya ekim ile beraber dekara 2-5 kg azot ve 10-15 kg/da fosfor uygulaması yeterli olmaktadır.

Yonca verimi nasıl artırılır?

Yağmurlama sulama süresine dikkat ederek toprakta katman oluşmasına engel olmak tohumların çimlenmesinde önemli rol oynuyor. Çimlendirme sulamasının ardından toprak altı damla sulamaya geçmek yoncada daha hızlı gelişim sağlıyor. Toprak altı damla sulama ile ürün gelişimi homojenleşerek biçim verimi artıyor.

Yoncaya hayvan gübresi verilir mi?

Gübreleme: Yonca ekilecek tarlalarda toprak analizi yapılıp ekim öncesi eksik elementler gübre olarak verilmelidir. Toprak hazırlığı döneminde hayvan gübresi kullanılmışsa ilk yıl azotlu gübre uygulamaya gerek yoktur. Sadece 20-25 kg/da T.S.P. uygulanmalıdır.

Sıvı yaprak gübresi dekara ne kadar atılır?

Dekara 8-10 kg sıvı gübre yeterli olmaktadır.

Sıvı solucan gübresi yoncada nasıl kullanılır?

Ekimden önce , toprağın son sürümünden evvel, dönüme 500 – 1000 ml Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi son hacim 30 – 40 lt. olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülür ve ardından toprak sürümü tamamlanarak, ürünün 10 – 15 cm toprak altına nüfuz etmesi sağlanır.

1 dönüm yoncaya ne kadar gübre verilir?

Yoncaya ekimle birlikte 4 kg N ve 23 kg P2O5 verilmelidir. Yani 15 kg %26 lık A.nitrat veya 20 kg %21 lik Amonyum sülfat ile 50 kg %42-44 lük triple süper fosfat gübresi diskarfo çekilmeden önce toprağa serpme olarak atılır. Azotlu gübre yalnız ilk yıl verilir.