Yüz terlemesi nedenleri

Genetik, kilolu olmak, egzersiz, aşırı sıcak hava, depresyon, stres, zorlayıcı aktiviteler, baharatlı yiyecekler yemek gibi nedenlerle ortaya çıkan yüz terlemesi nasıl tedavi edilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik…Nov 27, 2019

Aşırı kafa ve yüz terlemesi neden olur?

Kişinin günlük sosyal yaşantısı içerisinde yapılan spor ve aktiviteleri sonucu ısınan vücut cildin soğuması amaçlı kafa ve yüz bölümünde terleme olabilir. Kontrolsüz aşırı terleme primer hidroz olarak adlandırılır. Hormon seviyesinde görülen değişiklikler kafa terleme sorununu ortaya çıkarabilir.

Yüz bölgesinde terleme nasıl geçer?

Talk pudrası: Talk pudrası da yüzdeki aşırı terlemeyle mücadele etmekte etkili bir maddedir. Günde 2-3 kez yüzünüze talk pudrası serpin, pudra yüzdeki teri emecek ve sizi rahatlatacaktır. Buz küpleri: Temiz bir beze buz küplerini sarın. Bu bezle yüzünüzü günde 2-3 kere silin.

Terlemek cildi güzelleştirir mi?

Terlerken yalnızca ıslanmış gördüğünüz bölgelerden değil, tüm vücuttan sıvı atılır. Böylece cildinizin her bölgesi temizlenir ve gözenekler daha iyi çalışır. Yani terleme, bölgesel olarak vücudunuza ve cildinize antrenman yaptırır. Cildiniz de daima canlı, taze ve parlak görünür.

Yüz ve boyun neden terler?

Bu durum genellikle odanızın sıcak olmasından ve kalın giysilerden kaynaklanır. Aynı zamanda kullandığınız aspirin, novalgin, kortizon, viagra ve meme kanseri ilaçları sorunun nedeni olabilir. Zehirli guatr, ürik asit yüksekliği ve alkol tüketimi de ense ve boyun terlemesinin diğer nedenleri arasında yer almaktadır.

Kafa ve yüz terlemesi nasıl önlenir?

YÜZ TERLEMESİ OLANLAR BUNLARI TÜKETMEYİN: Bu besinler; kafein, alkol, baharatlı gıdalar, şeker, sarımsak ve soğan olarak sıralanabilir. Bunun yanında taze meyve, adaçayı, tam tahıllı ekmek, kalsiyum, zeytinyağı, domates suyu ve bol soğuk su alımı terlemelerin azalmasına olanak sağlar.

Yüz terlemesi hangi hastalığın belirtisidir?

Bazen de yüz kızarması ile olur. Aşırı yüz (kafa, baş) terlemesi kişinin günlük faaliyetlerini, sosyal yaşantısını, öğrenimini, iş hayatını, psikolojik durumunu etkileyecek derecede ise, bu duruma aşırı yüz terlemesi hastalığı (fasiyal hiperhidroz) denilir.

Yüz terlemesi için hangi doktora gidilir?

Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. – Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir. – Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.