Zebra kek yapılışı

Zebra kek nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Zebra Kek Tarifi (Yumuşacık) Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabımıza yumurta ile şekeri alalım ve köpürene kadar çırpalım.
  2. Ardından süt, sıvı yağ, un kabartma tozu, vanilya ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Bu malzemeye kakao katmadan hamurumuzu ikiye bölelim.
  4. Böldüğümüz hamur harcına kakao muzu ilave edip tekrar çırpalım.

Ebruli kek tarifi nasıl yapılır?

Ebruli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. …
  2. Sırasıyla; süt, sıvı yağ, elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını karıştırmaya devam edin.
  3. Hazırladığınız kek karışımını iki eşit parçaya bölün. …
  4. Isıya dayanıklı yuvarlak kek kalıbını sıvı yağla yağlayın.

Zebra kek kaç dakikada pişer?

Hazırladığınız zebra kek karışımını 180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 22-25 dakika kadar pişirin.

Kek malzemeleri nasıl yapılır?

Yapımı için malzemeler

  1. 3 yumurta.
  2. 1 su bardağı toz şeker.
  3. 1 su bardağı süt.
  4. Yarım su bardağı sıvı yağ
  5. 2,5 su bardağı un.
  6. 1 paket kabartma tozu.
  7. 1 paket vanilya.
  8. Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri.

Oct 27, 2021

En lezzetli kek nasıl yapılır?

En lezzetli kek tarifi ve malzemeleri….Kekin Yapılışı;

  1. Yumurtalar ve toz şekeri bir mikserle krema haline gelene kadar karıştıralım.
  2. Süt, rendelenmiş limon kabuğu ve zeytinyağını karışımın içerisine atıp karıştırmaya devam edelim.
  3. Keki iyi kabartmak için unu eleyerek kullanmamız gerekir.
  4. Vanilya ve kabartma tozu ekleyin.

En kolay kek nasıl yapılır?

Kolay Kek Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker bir kapta mikserin yüksek seviyesinde iyice çırpılır.
  2. Daha sonra süt, yağ ve vanilya eklenerek biraz daha çırpılır.
  3. Un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
  4. Yağlamış olduğumuz kabımıza kek hamurumuzu döküp 180 derece de önce altı olmak üzere 40-45 dk.

Süt yerine keke yoğurt konur mu?

İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar. Sütlü keklere nazaran, içerisinde kullanılan malzemelere göre daha az kabarır.