Zebra kek yapılışı
2022
Zebra kek nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Zebra Kek Tarifi (Yumuşacık) Nasıl Yapılır?
- Bir karıştırma kabımıza yumurta ile şekeri alalım ve köpürene kadar çırpalım.
- Ardından süt, sıvı yağ, un kabartma tozu, vanilya ilave edip tekrar çırpalım.
- Bu malzemeye kakao katmadan hamurumuzu ikiye bölelim.
- Böldüğümüz hamur harcına kakao muzu ilave edip tekrar çırpalım.
Ebruli kek tarifi nasıl yapılır?
Ebruli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. …
- Sırasıyla; süt, sıvı yağ, elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız kek karışımını iki eşit parçaya bölün. …
- Isıya dayanıklı yuvarlak kek kalıbını sıvı yağla yağlayın.
Zebra kek kaç dakikada pişer?
Hazırladığınız zebra kek karışımını 180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 22-25 dakika kadar pişirin.
Kek malzemeleri nasıl yapılır?
Yapımı için malzemeler
- 3 yumurta.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1 su bardağı süt.
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
- Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri.
Oct 27, 2021
En lezzetli kek nasıl yapılır?
En lezzetli kek tarifi ve malzemeleri….Kekin Yapılışı;
- Yumurtalar ve toz şekeri bir mikserle krema haline gelene kadar karıştıralım.
- Süt, rendelenmiş limon kabuğu ve zeytinyağını karışımın içerisine atıp karıştırmaya devam edelim.
- Keki iyi kabartmak için unu eleyerek kullanmamız gerekir.
- Vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
En kolay kek nasıl yapılır?
Kolay Kek Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker bir kapta mikserin yüksek seviyesinde iyice çırpılır.
- Daha sonra süt, yağ ve vanilya eklenerek biraz daha çırpılır.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
- Yağlamış olduğumuz kabımıza kek hamurumuzu döküp 180 derece de önce altı olmak üzere 40-45 dk.
Süt yerine keke yoğurt konur mu?
İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar. Sütlü keklere nazaran, içerisinde kullanılan malzemelere göre daha az kabarır.