Zile pekmezi nasıl yenilir

Zile pekmezi cevizli ve sade olmak üzere iki çeşitte üretilmektedir. Ceviz zile pekmezinin üzerine serpilerek yenilir. Genellikle sabah kahvaltılarından ekmeğe sürülerek tüketilir.

Katı pekmez nasıl tüketilir?

Yoğurt ve meyve suyu ile karıştırılıp tüketilebilir. Tatlıları tatlandırma amacıyla tercih edilebilir. 'Karsambaç' adıyla ifade edilen kara karıştırılarak severek tüketilebilir. Çocukların dönemlerinde, katkı maddesi ve tatlandırıcı içeren ürünler yerine pekmez tüketmeleri de tavsiye edilir.

Zile Pekmezinde ne var?

Zile Pekmezi İçinde Neler Bulunur? İçerisinde üzüm şırası, yumurta akı ve pekmez toprağı bulunur. Zile Pekmezi cevizli ve sade olmak üzere iki çeşitte üretilmektedir. Ceviz zile pekmezinin üzerine serpilerek yenilir.

Zile balı neden yapılır?

Zile pekmezi yapmak için ilk olarak üzümleri hazırlamalı ve herhangi bir kap içerisinde üzümlerin suyunu sıkmalısınız. Ardından üzümde kalan parçaları pres yöntemleriyle iyice sıkarak, üzümün tüm suyunu çıkarmalısınız. Elde etmiş olduğunuz üzüm suyunu, Zile ilçesine özgün olan pekmez toprağı ile karıştırmalısınız.

Zile pekmezi nasıl saklanır?

Evde yapılan pekmez güneş ışığı almayan ve oda ısısında saklanmalıdır. Marketten alınan raf ömrü uzun olan pekmezin ise kapağı açıldıktan sonra buzdolabında bulundurulmalıdır. Pekmez yüksek ısıya maruz kalmamalıdır.

Katı pekmez bozulur mu?

Tadında ekşime olan pekmez bozulmuş demektir ve yapısında kimyasal değişikliklerin başladığını gösterir. Pekmez cam kavanozlarda serin ve güneş almayan yerlerde ve rutubetsiz ortamlarda saklanırsa bozulmadan 6-12 ay boyunca saklanabilir. Bu süre içerisinde besin değerlerinde herhangi bir değişme beklenmez.

Katı üzüm pekmezinin faydaları nelerdir?

– Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli minerallerin büyük bir kısmını karşılar. – İştah açıcı özelliğe haizdir. – Adet sancılarının dinmesinde etkili olur. – Soğuk algınlığı ve solunum yolları hastalıklarına karşı etkili bir şekilde korur.

Zile Pekmezi Ne ile Yenir?

İçerisinde üzüm şırası, yumurta akı ve pekmez toprağı bulunur. Zile pekmezi cevizli ve sade olmak üzere iki çeşitte üretilmektedir. Ceviz zile pekmezinin üzerine serpilerek yenilir. Genellikle sabah kahvaltılarından ekmeğe sürülerek tüketilir.