Şambali tatlısı yapımı tarifi

Şambali tatlısının malzemeleri nelerdir?

Şam Tatlısı Malzemeler:

  • 2 Su Bardağı Sulu Yoğurt.
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker.
  • 500 Gram İrmik.
  • 1 Su Bardağı Un.
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat.
  • 1 Paket Vanilya.
  • Yer Fıstığı

04-Aug-2020

Sokakta satılan Şam tatlısı nasıl yapılır?

İrmik, su ve şekeri karıştırma kabına alıp 15-20 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Burada amaç şekerin erimesi. karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip bir 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Pişireceğimiz kalıba hiç yağ sürmeden 3-4 yemek kaşığı kadar irmik serpiyoruz. Hazırladığımız harcı döküp üstünü düzlüyoruz.

Şan tatlısı nasıl yapılır tarifi?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. …
  2. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. …
  3. Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin. …
  4. Soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Hazir Şambali tatlısı nasil yapilir?

Şambali Tatlısı (Hazır Tadında ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İrmik, şeker, süt ve karbonat güzelce karıştırılır.
  2. Margarin ile yağlanmış tercihen alüminyum tepsiye yayılır.
  3. Üzeri elle düzeltilir ve 2 saat dinlendirilir.
  4. Bu süre içinde irmik iyice sütü çekecek ve hamurumuz biraz daha katılaşacak.
  5. Bu arada şerbet ocağa konulur.

Şam tatlısı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Şam Tatlısı (Orjinal) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce su ve şeker 10 dakika kaynatılır.
  2. Limon suyu eklenir.
  3. 5 dakika daha kaynatılır.
  4. Ilıması için kenara bırakılır.
  5. Ayrı bir yerde irmik şeker vanilya kabartma tozu harmanlanır.
  6. Yoğurt eklenir güzelce karıştırılır.
  7. 25-30 dakika irmiklerin yumuşaması için bekletilir.

Evde halka tatlı nasil yapilir?

Tatlının hamurunu hazırlamak için; tereyağını derin bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde içme suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Azar azar elenmiş un ve tuz kattığınız pataşu hamurunu, bir çırpma teliyle karıştırarak toparlanana kadar ocakta pişirin. Kıvam alan tatlı hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin.

Şambali şerbeti kaç dakika kaynar?

Tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.