Şeftali yaprağı neden buruşur

Şeftali yaprak Kıvırcıklığı neden olur?

Hastalığın Etmeni fungus olup, enfeksiyonlar ilkbaharda uç sürgün gözlerinin ilk yeşil organları- nın görünmeye başlamasından itibaren olur. Yumu- şak ve nemli kışlar enfeksiyon için çok elverişlidir. Yaprak Kıvırcıklığı Hastalığı, Ülkemizde şef- tali yetiştirilen bütün bölgelerde görülür.

Şeftaliye ilaç ne zaman atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Şeftali ağacının yaprakları neden kızarır?

Bulaşma geç olursa yaprak ayasının sadece bir kısmı hastalanır. Hastalıklı yapraklar kırmızımsı ve açık pembe renge dönüşür. Klorofil kaybolur, zamanla kırmızımsı sarı veya gri-sarı renk alır. Daha sonra yaprak kahverengileşir ve düşer.

Glock hastalığı nedir?

"Göz Tansiyonu" veya halk arasında "Karasu Hastalığı" olarak adlandırılan glokom, göz içi basıncının yükselmesi sonucu oluşan göz siniri harabiyeti şeklinde tanımlanır. Sık gözlenen, erken tanınıp tedavi edilmediği durumda kalıcı görme kaybına yol açan bir göz hastalığıdır.

Yaprak Büken ilacı ne zaman atılır?

Ağaç başına ortalama 5 adetten fazla yumurta paketi bulunan ve erken ilkbaharda çiçek ve yaprak buketlerinin %5'den fazlası larva ile bulaşıksa kimyasal mücadele yapılır. İlaçlama çiçek taç yapraklarının ¾'ü döküldüğünde yapılır.

Şeftalinin zararları nelerdir?

Şeftalinin zararları şunlardır:

  • Aşırı tüketildiğinde hassas ciltli kişilerde cilt sorunları ortaya çıkarabilir.
  • Şeftali idrar sökücü bir yiyecektir. Bu yüzden fazla tüketiminde idrar yolları sorunları ortaya çıkar.
  • Böbrek hastalarının aşırı tüketmemesi gerekir. Çünkü şeftali içinde potasyum vardır.

17 May 2020

Şeftali ağacına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.