Direksiyon sınavı püf noktaları

Direksiyon sınavına girerken ne lazım?

Sınav girerken yanınızda Nüfus cüzdanınız ve Sınava giriş belgenizin olmaması halinde sınava alınmazsınız. Direksiyon sınavı giriş belgesini ancak bağlı olduğunuz sürücü kursunuzdan temin edebilirsiniz. Bu belge sınava girebilmek için kimliğinizle birlikte resmi belge olarak kullanılmaktadır.

Direksiyon sınavında hangi durumlarda kalınır?

Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.

Direksiyon sınavı Kaldigimi nasil anlarim?

Direksiyon sınavından geçip kaldığımı nasıl anlarım : Eğer sınavınız 35 dakika sürdüyse ve araçtan indirilmediyseniz(parkuru tamamlamak) muhtemelen sınavdan başarılı oldunuz. Tabi ki son anda bir hata yapmadıysanız. Sınavınız 35 dakika sürmediyse veya araçtan indirildiyseniz sınavdan kaldınız demektir.

Direksiyon sınavından geçmek için kaç puan almak gerekir?

Toplamda 100 üzerinden, hatalarınızdan kaynaklanan puanlar düşüldüğünde 70 veya üzeri bir puandaysanız direksiyon sınavını başarıyla geçtiniz demektir.

Direksiyon sınavına telefon yasak mı?

Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz.

L park yaparken hangi sinyal?

L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz. L'ye girerken dubalar ile kaldırımı ortalayarak düz bir şekilde (kaldırıma paralel olarak) dubalar ile kaldırımın arasına gireriz, "L Dönüş Alanı" Tabelasını yanında dururuz.

Direksiyon sınavı paralel park kaç hamle?

Çapraz kalan arabayı kaldırıma parallel hale getirmek için sadece iki hamle hakkınız vardır unutmayınız.